Zaalhockeysters starten WK met ruime zeges

De Nederlandse zaalhockeysters zijn de WK in Berlijn uitstekend begonnen. Eerst werd Zwitserland, dat op het afgelopen EK nog met 3-2 te sterk was, met 5-2 geklopt en later op de dag moest Kazachstan er met 7-0 aan geloven.

Oranje begint de WK zaalhockey met zeges op Zwitserland en Kazachstan

De ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra kwam tegen Zwitserland al snel op voorsprong door Lieke van Wijk, waarna Marijn Veen even later de marge verdubbelde.

In de tweede helft liep Oranje uit naar 4-0 door treffers van Kiki van Wijk, voordat de Zwitserse vrouwen iets terug konden doen. Net als op het EK was het Stephanie Wälti die de Oranje-verdediging verschalkte. Lieke van Wijk bracht de marge weer op vier, waarna wederom Wälti de eindstand op het bord zette.

Tegen Kazachstan hadden Elin van Erk en Donja Zwinkels al binnen tien minuten het doel gevonden: 2-0. Daarna stokte de productie tegen de stug verdedigende opponent.

Pas na rust wist Oranje via Pien van Nes (strafcorner), Kiki van Wijk, opnieuw Zwinkels en tot slot twee treffers van de sterk spelende Noor de Baat de eindstand op 7-0 te brengen.