Davis Cup-team uitgeschakeld na slijtageslag Haase

Het is Robin Haase in Albertville niet gelukt een beslissende vijfde wedstrijd uit het vuur te slepen in de eerste ronde van de Davis Cup tegen titelhouder Frankrijk. Hij verloor in een slijtageslag met 6-4, 6-7 (5), 5-7, 7-6 (2), 7-5 van Adrian Mannarino.

Door de 3-1 nederlaag is Nederland veroordeeld tot het spelen van een promotie-degradatieduel later dit jaar om zich te handhaven in de wereldgroep. De tegenstander is nog niet bekend.

Haase twee sets lang de betere

Mannarino, de nummer 25 van de wereld, begon tegen Haase (nummer 42) met een lovegame, maar was in het vervolg van de eerste set de mindere van de Hagenaar, die de set in stijl afsloot met een ace.

Hij stond op de drempel van een 2-0 voorsprong in sets, maar verzuimde bij 5-4 de klus af te maken, waarna Mannarino de tiebreak won en ook de derde set pakte.

Adrian Mannarino is door het dolle heen na het laatste punt

In de vierde set was het de beurt aan Mannarino om in het zicht van de haven te stranden. Hij serveerde op 5-4 voor de wedstrijd, maar werd gebroken, waarna hij in de tiebreak kansloos was.

In de gelijkopgaande vijfde set stond Haase wat vaker onder druk en bij 5-6 capituleerde hij op eigen service op het eerste matchpoint van Mannarino.

Haarhuis trots na nederlaag: horen in wereldgroep thuis