Phil Taylor dolt met tegenstander Rob Cross tijdens de WK-finale
NOS Sport

Cross looft Taylor: zo'n briljante speler zullen we nooit meer zien

Voor darter Rob Cross kon 2018 niet beter beginnen. In zijn eerste WK-finale gooide hij dartslegende Phil Taylor met 7-2 van het podium. Een prestatie waar Cross na afloop alleen nog maar over kon stamelen.

"Het is een droom die uitkomt. Mijn leven is drastisch veranderd. Het zal nu nog meer veranderen. Ik raad het iedereen aan om voor je dromen te gaan als je twijfelt. Ik heb het bewezen dat je je dromen kunt waarmaken", liet hij na afloop weten.

En dat heeft hij gedaan. Cross, die vorig jaar nog elektricien was, maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door. Hij begon het WK als twintigste van de wereld en is na zijn wereldtitel de nummer drie van de wereld.

"Ik was goed vandaag. Ik was heel erg goed. Dit is nog niet het plafond. Het kan nog beter", beloofde hij zijn fans.

Uiteraard waren er ook lovende woorden voor zestienvoudig wereldkampioen Taylor, "Zo'n briljante speler als hij zullen we nooit meer zien", zei de nieuwe Britse dartsheld.

"Ik heb veel aan hem te danken. Ik wilde zó graag nog één keer tegen hem spelen. Dat is gelukt bij dit WK. In het jaar dat hij zijn eerste wereldtitel veroverde, werd ik geboren. Een mooi toeval. Phil heeft ontzettend veel voor de dartssport betekend. Hopelijk gaat hij genieten van een heerlijke ouwe dag."

Taylor op zijn beurt was lovend over zijn 'erfgenaam'. "Hij lijkt op mij. Rob is heel erg gemotiveerd. Hij wil leren en steeds maar weer beter worden. Hij wil winnen en speelt niet puur om het geld. De concurrentie heeft er een 'beest' bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl