NOS SportAangepast

Handbalsters begonnen aan WK-voorbereiding: gaan voor goud

Handbalsters beginnen aan WK-voorbereiding op Papendal

Op 2 december spelen de Nederlandse handbalsters hun eerste wedstrijd op het WK in Duitsland. Oranje is op Papendal met hoge verwachtingen aan de voorbereiding begonnen. "We gaan voor goud", zegt Estavana Polman bij aankomst vol overtuiging. "Als je het niet durft uit te spreken dan gebeurt het ook nooit."

Vorig jaar werd Nederland nog tweede op het EK en op het laatste WK haalde Oranje de finale. Ook toen moest de ploeg genoegen nemen met zilver.

Groot is 'gewoon fit'

Ook sterspeelster Nycke Groot meldde zich op Papendal, terwijl er eerder uit Hongarije - waar ze speelt bij de winnaar van de Champions League - berichten kwamen dat ze het WK dreigde te gaan missen vanwege een bovenbeenblessure. Die geruchten helpt de middenopbouwster graag snel uit de wereld.

"Het stond nogal dramatisch op internet, maar ik had een klein scheurtje in mijn bovenbeenspier. Het gaat nu weer helemaal goed", aldus Groot.

"Ik heb alweer gespeeld. Natuurlijk moet ik nog een beetje uitkijken, maar in principe ben ik gewoon fit. Het WK is niet in gevaar geweest en ik ben blij dat ik hier kan zijn."

Donderdag speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Italië. Op 2 december staat de eerste groepswedstrijd tegen Korea op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl