Yuli Gurriel met een zegegebaar na zijn homerun, even later zou hij een ander gebaar maken
NOS SportAangepast

Beledigende Gurriel leidt zege Houston Astros in

De honkballers van Houston Astros zijn in de World Series (best-of-7) op een 2-1 voorsprong gekomen. De ploeg won thuis met 5-3 van Los Angeles Dodgers. Bij de bezoekers bleef pitcher Kenley Jansen op de bank.

Voor Dodgers-pitcher Yu Darvish verliep de avond dramatisch. De Japanner, die in zijn tijd als Texas Rangers-speler vele malen tegenover de Astros stond, kon al in de tweede inning bij een 4-0 achterstand inrukken. Het was zijn kortste optreden ooit als startend werper.

Spleetogen

Yuli Gurriel opende het bal met een homerun, maar oogstte veel kritiek door na het vieren een spleetogen-gebaar te maken. "Respectloos", oordeelde Darvish.

Gurriel speelde opvallend genoeg jarenlang in Japan. "Het was een gebaar naar mijn familie om aan te geven dat ik in Amerika nooit goed presteer tegen Japanse werpers. Ik wilde niemand beledigen, maar ik snap dat de mensen in Japan het niet leuk vinden", aldus de Cubaan. De MLB stelt naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek in naar het incident.

Bij de Astros namen Lance McCullers (ruim vijf innings) en Brad Peacock (ruim drie innings) de honneurs waar op de heuvel. McCullers gaf bij een 5-1 voorsprong het stokje over aan Peacock, die in de zesde inning nog wel twee runs moest incasseren.

Het vierde duel is zaterdag eveneens in het Minute Maid Park in Houston.

Yu Darvish wordt al vroeg van de heuvel gehaald

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl