Jan Vertonghen

Grillig België verslaat Bosnië in doelpuntenfestival op knollenveld

België heeft zijn voorlaatste WK-kwalificatieduel in winst omgezet. De grillig spelende Rode Duivels, die al zeker zijn van plaatsing voor het WK in Rusland, wonnen in Sarajevo met 4-3 van Bosnië.

Op het Bosnische knollenveld hadden de Belgen het lastig met de Bosniërs. De ploeg van Roberto Martinez keek bij rust nog tegen een 2-1 achterstand aan, waarbij Jan Vertonghen bij de tweede Bosnische goal er niet goed uitzag.

Na rust veerden de Belgen op via doelpunten van Michy Batshuayi en Vertonghen. FC Utrecht-verdediger Dario Dumic maakte in het slot nog 3-3 namens Bosnië, maar Yannick Carrasco bezorgde België met een schot in de korte hoek alsnog de winst.

Grieken naar tweede plaats

Griekenland boekte een 2-1 overwinning op Cyprus en nam de tweede plaats over van Bosnië. Cyprus, dat daar ook nog kans op had, kwam op 1-0 door Pieros Sotiriou, die de doelman in twee instanties verschalkte. Konstatinos Mitroglou (schot na een knappe draai) en Alexandros Tziolis (kopbal) stelden nog in de eerste helft orde op zaken.