NOS SportAangepast

Volleybalsters ontspannen, maar met een missie op weg naar EK

De Nederlandse volleybalsters werken uiterst ontspannen toe naar het EK volleybal, waar vrijdag in Azerbeidzjan de eerste groepswedstrijd wacht tegen België. Op de zogenoemde uitzwaaitraining werd veel gelachen, maar er is een duidelijke missie: een medaille en dan het liefst een gouden.

Volleybalsters ontspannen, maar met een missie op weg naar EK

Tijdens het vorige EK, twee jaar geleden, raakte heel Nederland in de ban van de volleybalsters. In eigen land reikte het team tot de finale, waarin Rusland in een uitverkocht Ahoy uiteindelijk een maatje te groot bleek.

En ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van vorig jaar lieten de volleybalsters zich van hun beste kant zien. Maar aan het eind moest het team van toenmalig bondscoach Giovanni Guidetti genoegen nemen met de vierde plaats.

Belangrijke momenten

Met een nieuwe bondscoach, de Amerikaan Jamie Morrison, is het nu weleens tijd voor een echte prijs, vindt Robin de Kruijf. "We zitten er dicht tegenaan en komen er steeds dichterbij. We moeten het gewoon doen. We moeten de beslissende punten op de belangrijke momenten afmaken. Dat is waar we het steeds net hebben laten liggen."

Groepswedstrijden Nederland op EK volleybal

Vrijdag 22 september18.00 uurNederland-België
Zaterdag 23 september18.00 uurServië-Nederland
Zondag 24 september18.00 uurTsjechië-Nederland

Twee keer ging het op het laatste moment mis, maar van een mentaal probleem is bij de volleybalsters geen sprake, meent bondscoach Morrison. "Het team heeft geen mentale blokkade als het om winnen gaat. Ze moeten gewoon steeds beter worden."

Vergeleken met het vorige EK heeft Nederland sowieso al stappen gemaakt. "Ze zijn beter gaan serveren, dat is één. En ze spelen op een constanter niveau", constateert Morrison, die bovendien nog mogelijkheden tot groei ziet. "Dit is een van de jongste teams van de wereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl