Wilco Kelderman tijdens de Vuelta
NOS WielrennenAangepast

Kelderman verliest podiumplaats in Vuelta, Froome houdt stand

Wilco Kelderman is er niet in geslaagd zijn derde plaats vast te houden in het algemeen klassement van de Vuelta. Op de voorlaatste dag, met finish op de gevreesde berg Angliru, verloor hij te veel tijd op de Rus Ilnoer Zakarin en ritwinnaar Alberto Contador.

Chris Froome verdedigde met succes zijn rode trui. Hij kwam als derde over de finish en mag zondag voor de vijfde keer in zijn carrière het hoogste schavot beklimmen van een grote ronde. Hij won eerder vier keer de Tour de France.

Kelderman

De spanning zat 'm bij voorbaat al in de strijd om de overige podiumplaatsen. Op voorhand verdedigde Kelderman, derde in het klassement, twaalf tellen op Zakarin. Lang kon hij de Rus volgen en lang leek het erop dat het echte gevaar van Contador afkomstig was.

De Spanjaard, die bezig is aan zijn laatste kunstje op de fiets, lag op een gegeven moment meer dan 1.17 voor op de groep-Kelderman/Froome. En dat was ook zijn achterstand in het klassement op Kelderman.

Vijfde

Na de versnelling van Froome, en zijn ploegmaat Wout Poels, moest Kelderman definitief passen. Ook Zakarin moest hij laten gaan en uiteindelijk eindigden zowel de Rus als Contador nog voor hem.

Kelderman staat nu op de vijfde plaats in het klassement, Poels is nog knap zesde en Steven Kruijswijk is de derde Nederlander in de toptien - hij staat op de negende plek.

Agent rent mee met Contador op Angliru

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl