NOS SportAangepast

Verkerk: wat is judo soms een verschrikkelijke sport

Verkerk blijft zonder medaille bij WK

Slechts een doel had Marhinde Verkerk voorafgaand aan de WK judo: net als in 2009 wilde ze goud halen. Het werd een vijfde plek en dus was ze na afloop teleurgesteld. "Het is verschrikkelijk zuur, dit was het piekmoment van het jaar en ik had er meer van verwacht."

In de halve finale had Verkerk kansen tegen Mami Umeki, maar de Japanse bleek uiteindelijk toch een maatje te groot. In de finale ging zij op haar beurt ten onder. Verkerk voelde zich niet de mindere van Umeki. "Ik was heel goed bezig in de halve finale maar qua pakking was het niet solide. Een momentje en je wordt afgestraft."

Het focussen op de strijd om het brons tegen de Britse Natalie Powell viel haar daarna zwaar. "Maar ik wist dat ik niet met lege handen naar huis wilde. Ik win normaal altijd van die Engelse. Ik dacht er zeker niet te makkelijk over. Op een gegeven moment nam ik meer risisco en dan gaat het mis", sprak Verkerk.

En dus stond de wereldkampioen van 2009, de winnaar van zilver in 2011 en de winnaar van brons in 2015 nu met lege handen. Het bracht Verkerk tot een bittere constatering. "Wat is judo soms een verschrikkelijke sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl