Mirco Pruyser
NOS SportAangepast

'Er is niets mooiers dan rekening vereffenen in finale'

Het bereiken van de finale van de EK hockey is voor de Oranjemannen dubbel zo mooi omdat België daarin de tegenstander is. De Red Lions wonnen in de groepfase met 5-0 van Nederland, dat op wraak zint.

"We hebben zeker een rekening met ze te vereffenen. Er is niets mooiers om dat in de finale te doen", laat Mirco Pruyser weten. "Het komt op de energie aan en die moet zondag wat hoger zijn dan in de afgelopen wedstrijd."

Pruyser: rekening vereffenen met de Belgen

Na de winst op Engeland in de halve finales liep Oranje een extra ererondje om het publiek te bedanken. Pruyser: "Ze steunen ons heel goed. We hebben ze zondag in de finale ook weer nodig."

Baart blijft positief denken

Voor Sander Baart wordt het duel met de Belgen extra speciaal. Het is zijn geboorteland. "Ik woon er ook nog. Die 5-0 klinkt heel hard, maar zo voelde het niet. We gaan positief verder, we weten hoe ze ons gaan benaderen."

Sander Baart schuift aan bij Jeroen en Marc Lammers

Ook bondscoach Max Caldas schat Oranje hoog in. "De ontdekking van een goeie ploeg is dat die niet goed speelt en toch wint. Dat was vandaag zeker het geval."

Hij gaat verder: "De eerste helft was belabberd. Ons rennen zonder bal was passief. We zitten nog steeds in een leerfase. Maar ik hoef de jongens nooit op te peppen. We moeten genieten van de ambiance."

Caldas herkent topploeg in Oranje: niet top zijn, toch winnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl