NOS SportAangepast

Gatlin ziet Bolt nog wel terugkomen van zijn afscheid

Gatlin twijfelt over beslissing Bolt

Justin Gatlin is niet echt overtuigd dat Usain Bolt na de WK in Londen definitief afscheid neemt van de atletieksport.

De Amerikaanse sprinter, die op de laatste twee WK's en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro door de snelste man ter wereld naar de tweede plaats werd verwezen, denkt dat de Jamaicaan nog wel terugkomt van zijn besluit.

Gatlin traint momenteel in Birmingham voor de WK in Londen, die op vrijdag 4 augustus beginnen. Hij behoort tot de grote rivalen van de titelverdediger. Aan de 35-jarige Amerikaan werd de vraag gesteld of hij denkt dat Bolt zijn besluit nog zal herzien.

Rockster

"Waarom niet? Hij heeft de mentaliteit en uitstraling van een rockster. Hij kan de hele wereld over reizen, feesten op verschillende plaatsen en dan zeggen: ik ga het toch nog een keer serieus proberen."

Gatlin denkt dat de situatie van Bolt na een jaartje rust ineens heel anders kan zijn. "Dan kan hij rustig roepen dat hij te vroeg afscheid heeft genomen van zijn grote liefde."

Justin Gatlin

Twee jaar geleden verloor Gatlin, in het verleden al twee keer geschorst wegens doping, de WK-finale in Peking op de 100 meter met 0,01 verschil van Bolt.

De Jamaicaan, die de laatste jaren door fysieke problemen beduidend minder wedstrijden liep, was rond de Spelen van Peking in 2008 op zijn best. Daar werd hij een wereldster en zijn status groeide het jaar daarna in Berlijn dankzij nieuwe wereldrecords.

Wie neemt rol Bolt over?

"In mijn hele leven ben ik nooit eerder zo'n goede tegenstander tegengekomen. Door hem ben ik tot het uiterste gedreven. Hij haalde het beste in mij naar boven. Ik ben ook echt benieuwd wie zijn rol gaat overnemen. Wie wordt de nieuwe sprintvedette? Wie gaat dat gat van Bolt vullen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl