Toeristen in Rome vullen hun waterflesjes
NOS NieuwsAangepast

Droogte blijft, maar water gaat in Rome niet op rantsoen

Een waterrantsoen in Rome is voorlopig van de baan. De gouverneur van Lazio, waar de Italiaanse hoofdstad onder valt, zegt dat er toch geringe hoeveelheden water uit het meer van Bracciano mogen worden gehaald. Eerder had hij dat nog verboden.

Italië zucht onder extreme hitte en droogte. Dat leidde in Rome tot een tekort aan water. Inwoners van de stad dreigden daarom op rantsoen te moeten. De paus liet al de fonteinen van het Vaticaan uitzetten.

Omdat er weer water uit het meer mag worden geleverd, heeft het Romeinse waterbedrijf laten weten voorlopig toch geen rantsoenering in te voeren. De burgemeester van Rome had al gezegd zoiets onacceptabel te vinden. Het zou schadelijk zijn voor de economie en het aanzien van de stad.

Italië kampt met een extreem droge periode, na het droogste voorjaar in zestig jaar tijd. Het heeft dit voorjaar minstens de helft minder geregend dan normaal.

Volgens experts zorgt niet alleen de droogte voor problemen met de watervoorziening. Buizen voor de waterleidingen zouden vaak in abominabele staat verkeren. Dat komt door ouderdom of gebrek aan onderhoud. Daardoor gaat veel water verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl