Kiley Neushul in duel met Matilde Ortiz Reyes
NOS SportAangepast

Amerikaanse waterpolosters weer wereldkampioen

De Amerikaanse waterpolosters hebben in Boedapest voor de vijfde keer de wereldtitel veroverd. De titelhouder maakte in de finale gehakt van Spanje: 13-6 (2-1, 3-2, 5-2, 3-1).

In 2013 won Spanje in de halve finales van de WK met 9-6 van de VS, om daarna zijn eerste en enige wereldtitel in de wacht te slepen.

Amerika favoriet

Sindsdien waren de Amerikaanse vrouwen steevast te sterk voor de Spaansen: op de WK van 2015 en de Olympische Spelen van 2016 en dit jaar twee keer in het finaletoernooi van de World League.

Ook in Boedapest kwamen de VS en Spanje elkaar al tegen en ook dat groepsduel werd (met 12-8) gewonnen door favoriet Amerika.

WK-goud voor Amerikaanse waterpolosters

In de finale sloeg het fysiek sterke Amerika vanaf 3-3 een gaatje (5-3), ook al omdat de Spaanse vedette Anna Espar weinig gelukkig was met haar schoten: ze raakte voor rust de paal en de lat en kreeg de bal van dichtbij niet langs de keepster.

Machteloos

Direct na rust had Espar dan eindelijk succes, maar Amerika bleef Spanje onder druk zetten en liep uit naar 8-4 en, na weer een bal op de paal van Espar, zelfs naar 9-4.

Forca benadrukte de Spaanse machteloosheid met een bal op de lat. In het slotkwart geloofde Spanje het wel en bleef Amerika verder uitlopen. De cijfers (VS met 13 goals uit 26 pogingen, Spanje met 6 uit 24) spraken boekdelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl