Uitblinker LaMarcus Aldridge krijgt de complimenten van Spurs-ploeggenoot Patty Mills
NOS SportAangepast

San Antonio rekent af met Houston in NBA-play-offs

San Antonio Spurs heeft zich als derde ploeg geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de NBA. Dankzij een verpletterende 114-75 zege op Houston Rockets bereikte de ploeg de eindstrijd van de Western Conference, waarin het vanaf zondag stuit op titelfavoriet Golden State Warriors.

De Spurs, die het zesde duel met de Rockets in de best-of-seven-serie aanvingen met een 3-2 voorsprong, moesten het in Houston doen zonder de geblesseerde topspelers Kawhi Leonard en Tony Parker. De NBA-kampioen van (onder meer) 2014 kenden desalniettemin weinig problemen met de tegenstander.

Halverwege de confrontatie gaapte er al een gat van negentien punten tussen de Rockets en de Spurs en was het duel eigenlijk al gespeeld. Uitblinker bij de bezoekers, die door de overwinning op een beslissende 4-2 voorsprong kwamen, was LaMarcus Aldridge met 34 punten en 12 rebounds.

Cleveland Cavaliers heeft zich reeds verzekerd van een plaats in de finale van de Eastern Conference. Daarin treft de titelverdediger Boston Celtics of Washington Wizards.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl