Marinus Dijkhuizen keert als trainer terug bij SC Cambuur, de club waar hij ook een verleden heeft als speler
NOS VoetbalAangepast

Dijkhuizen nieuwe trainer SC Cambuur

Marinus Dijkhuizen wordt de nieuwe trainer van SC Cambuur. Hij gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij de club uit Leeuwarden, die via de play-offs nog kan promoveren naar de eredivisie. Dijkhuizen was eerder trainer bij Excelsior, Brentford FC en NAC Breda. Hij tekent een contract voor één seizoen bij Cambuur.

Dijkhuizen vormt in het nieuwe seizoen een trainersduo met Sipke Hulshoff. Hulshoff nam dit seizoen samen met Arne Slot de taken over van Rob Maas, die in oktober werd ontslagen. Het duo Hulshoff/Slot leidde Cambuur van de veertiende naar de derde plaats in de Jupiler League. Slot vertrekt na dit seizoen als assistent naar AZ.

Dijkhuizen speelde zelf tussen 1996 en 1999 en in het seizoen 2007-2008 voor Cambuur. Na dat laatste seizoen sloot hij zijn actieve carrière af en ging hij als trainer aan de slag. Hij promoveerde in 2014 met Excelsior naar de eredivisie en handhaafde zich het seizoen daarop ook met de Rotterdamse club.

Dijkhuizen vervolgde zijn trainersloopbaan bij het Engelse Brentford FC, waar hij al na negen wedstrijden werd ontslagen. Ook zijn periode bij NAC Breda verliep teleurstellend. Hij werd in de winterstop van het huidige seizoen ontslagen in Breda wegens tegenvallende resultaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl