​Ryan Lochte
NOS Sport

Geschorste en 'te zware' Lochte zwemt eerste wedstrijden sinds Rio

Ryan Lochte is voor het eerst in actie gekomen sinds zijn veelbesproken Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Amerikaan deed mee aan wedstrijden in het Californische Riverside, waar met aangepaste afstanden werd gezwommen.

De 32-jarige Lochte werd tweede op de schoolslag (100 yards) en zegevierde op de wisselslag (200 yards). De zesvoudig olympisch kampioen komt dit weekend nog vier keer in actie.

Beetje overgewicht

Ondanks zijn goede prestaties blijkt Lochte de afgelopen maanden niet vaak de sportschool te hebben bezocht. "Ik heb een beetje overgewicht", gaf hij toe.

"Ik denk dat het komt omdat ik zes maanden niet aan mijn lichaam heb gewerkt en een normaal leven heb geleid. Ik wilde gewoon even niets meer met de sport te maken hebben. Maar nu ik weer zwem heb ik zoiets van: 'misschien had ik toch wat vaker moeten trainen'."

Schorsing

Lochte zit nog tot 30 juni een schorsing van tien maanden uit. De Amerikaan kreeg de sanctie, nadat hij zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen een overval hadden verzonnen na een incident bij een benzinestation in Rio de Janeiro.

Hij mag wel meedoen aan wedstrijden in Riverside omdat dit toernooi niet onder de vlag van de internationale zwembond (FINA) wordt gehouden.

Lochte is van plan om in augustus bij de US Open in Long Island zijn rentree op internationaal niveau te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl