Een van de dode ratten wordt afgevoerd
NOS VoetbalAangepast

Fans gooien dode ratten op het veld tijdens Deense topper

Dat voetballers weleens munten, bier of aanstekers naar hun hoofd gegooid krijgen, daar kijken tegenwoordig niet veel mensen meer van op. Maar tijdens de Deense competitiewedstrijd tussen Brøndby IF en FC Kopenhagen was er zondag een primeur: fans gooiden dode ratten op het veld.

Het incident deed zich voor bij een hoekschop vlak voor tijd, toen FC Kopenhagen al op een 1-0 voorsprong stond in de beladen derby. Toen Kopenhagen-spelers Ludwig Augustinsson en Benjamin Verbic klaarstonden voor de corner, gooiden Brøndby-supporters in totaal vier dode ratten naar het duo.

"Ik hoorde dat er iets achter mij op het veld viel", vertelde Augustinsson na afloop aan Deense media. "Toen ik zag dat het ratten waren, was ik wel een beetje in shock. Het is het vreemdste dat ik ooit naar mijn hoofd heb gekregen. Echt walgelijk."

Fans gooien dode ratten op het veld tijdens Deense topper

Nadat de Zweedse international de dode beesten op advies van de scheidsrechter buiten de lijnen had geschopt, ging de wedstrijd gewoon verder.

Het bestuur van Brøndby heeft zijn afschuw uitgesproken over de rattenstreek en aangekondigd de daders te zullen opsporen. "Ratten, dat is echt ver over de grens", zei sportdirecteur Troels Bech. "Het is ergerniswekkend dat sommige toeschouwers zich niet kunnen gedragen.

Ook na de derby van Kopenhagen ging het mis. Fans van Brøndby konden de 1-0 nederlaag tegen de aartsrivaal niet verkroppen en gooiden vuurwerk naar de politie, waarop ongeregeldheden uitbraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl