NOS NieuwsAangepast

Winkelcentrum Essen dicht om dreiging terrorisme

De Duitse politie heeft een winkelcentrum in Essen laten sluiten wegens een terroristische dreiging. De politie had aanwijzingen voor een aanslag. Het winkelcentrum in het Roergebied, zo'n 60 kilometer ten oosten van Venlo, bleef de hele dag dicht en gaat maandag pas weer open.

De politie was met honderd man ter plaatse. Het onderzoek spitst zich toe op het hoofdgebouw van het winkelcomplex. Het besluit om het hele winkelcentrum te sluiten, viel vannacht. Meer informatie wil de politie voorlopig niet geven.

De Duitse zender WDR meldde vanavond dat er aanwijzingen waren voor een aanslag in opdracht van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Het complex, met ongeveer 200 winkels, trekt op zaterdagen gemiddeld bijna 60.000 klanten en bezoekers.

Bezoeker: ik vind dit wel angstig

Een paar uur na de sluiting van het winkelcentrum maakte de politie bekend dat een appartement in het nabijgelegen Oberhausen is doorzocht. De eigenaar van de woning en een andere man zijn aangehouden en worden ondervraagd.

In april vorig jaar pleegden twee jonge moslims een aanslag op een gebedshuis van sikhs in Essen, waarbij drie mensen gewond raakten. In december begon het proces tegen de twee. De daders vinden sikhs ongelovigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl