Aangepast

Deze mensen doen auditie om 'Zweinsteinstudent' te worden

Avada Kedavra, Lumos, Expecto Patronum. Zijn al deze toverspreuken gesneden koek voor jou? Dan wil je vast ook naar de Harry Potter-expositie in Utrecht. Begin februari gaat 'ie open, maar vandaag en gisteren waren er audities voor een baan in de expositie.

In twee dagen zijn tientallen jongens, meisjes, mannen en vrouwen langs geweest om te laten zien waarom juist zij de geknipte persoon zijn om mensen rond te leiden. Er kwam onder andere een rollenspel bij kijken waar bijvoorbeeld de sorteerhoedscene in wordt nagespeeld.

Er zijn twee soorten parttimebanen beschikbaar. Die van expositiemedewerker en de speaking host. Die laatste kan je goed te vergelijken met een gastheer of vrouw, maar dan wel een beetje specialer, je bent een onbekende bewoner van Zweinstein. "Daar komen voornamelijk acteurs op af, want acteerervaring is een must", vertelt Angelique Kramer, woordvoerder van de expositie. "Het is dus niet de bedoeling dat deze mensen Harry Potter gaan naspelen."

De expositiemedewerkers moeten vooral zorgen dat alles er netjes bijligt, dat ze vragen kunnen beantwoorden en de boel een beetje in de gaten houden. "Maar voor alle banen zoeken we mensen die een beetje het 'Harry Potter-gevoel' hebben", vertelt Angelique.

Uiteindelijk worden er ongeveer 15 onbekende tovenaarsleerlingen gezocht en zo'n 30 tentoonstellingsmedewerkers. Het gaat om betaalde parttimebanen voor de duur van de expositie.

Deel artikel: