Agenten verlenen eerste hulp aan de zwaargewonde agent

Bedreigingen na aanrijding agent: 'op naar de volgende'

De politie in Den Haag wil dat mensen die beledigingen of bedreigingen hebben over het nieuws dat een agent ernstig gewond raakte in de nieuwjaarsnacht, worden aangepakt. De politieman werd, waarschijnlijk per ongeluk, aangereden en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Cor Spruijt van de Haagse politie zei in het NOS Radio 1 Journaal dat de agent nog op de intensive care ligt. "Zijn situatie is zorgwekkend."

De reacties op de aanrijding zijn erg verschillend, zegt Spruijt. "Er zijn mensen die bloemen hebben gebracht naar het politiebureau. Maar er zijn ook mensen die zich bedreigend en beledigend hebben uitgelaten."

Politievakbond ACP: politiek moet maatregelen nemen tegen geweld hulpverleners

Snelrechtzitting

Eén reactie op internet was: "lekker voor hem, op naar de volgende". Spruijt wil dat mensen die dit soort reacties plaatsen, worden aangepakt. "De grens is overschreden. Dat betekent dat wij erachter willen komen wie die reacties hebben achtergelaten. We willen ook met het OM kijken of we daar iets tegen kunnen doen."

Bij een ander incident in de stad raakten vier agenten gewond. Drie van hen konden vandaag nog niet werken.

Bloemen en een knuffel

René Ravesteijn, de chef van het bureau op de Heemstraat in Den Haag waar de agent werkt, zegt tegen Omroep West dat er veel steun is gekomen vanuit de wijk. Een agent kreeg bloemen en een knuffel toen hij naar buiten liep. "De bloemen en kaartjes zijn een enorme steun. We nemen alles graag in ontvangst voor de familie."

Het politiebureau is vandaag dicht gebleven zodat collega's in rust samen kunnen zijn. "Onze taken worden overgenomen door anderen. Morgen gaan we zelf weer aan de slag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl