Grondpersoneel van Lufthansa voert actie tegen de pilotenstaking
NOS Nieuws

Stakende Lufthansa-piloten uitgejouwd door collega's

Het conflict tussen stakende piloten en de directie van Lufthansa leidt nu ook tot een confrontatie tussen de piloten en het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Zo'n 200 medewerkers hebben de piloten bij een betoging op de luchthaven van Frankfurt uitgejouwd.

Het grondpersoneel is de staking van de vliegers helemaal zat. Ze vinden dat de piloten en de vakbond Cockpit over de ruggen van andere Lufthansa-medewerkers "een vernietigende ruzie" uitvechten. Ook wil het grondpersoneel dat Cockpit akkoord gaat met een bemiddelingspoging.

Op het vliegveld voerden ook 250 piloten actie. Zij jouwden op hun beurt directieleden van Lufthansa uit. Agenten hielden de protesterende piloten en grondmedewerkers uit elkaar.

Vliegers van Lufthansa staken sinds vorige week voor een beter salaris. Ze eisen met terugwerkende kracht vanaf 2012 een loonsverhoging van maar liefst 22 procent. Het laatste bod van Lufthansa was een stijging van 4,4 procent en een eenmalige uitkering van twee maandsalarissen.

Vanwege de staking zijn sinds vorige week woensdag duizenden vluchten uitgevallen. Ook vandaag heeft Lufthansa een nooddienstregeling. Zeven van de twaalf vluchten die Lufthansa vanaf Schiphol uitvoert, zijn geannuleerd. Vandaag is mogelijk de laatste dag van de acties, maar nieuwe stakingen worden niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl