Ajax-trainer Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz kan Gudelj niet dwingen: ik heb geen pistool

Nemanja Gudelj keert tot de winterstop niet meer terug in de hoofdmacht van Ajax. Dat is de conclusie uit een gesprek dat Ajax-trainer Peter Bosz en algemeen directeur Edwin van der Sar vanochtend hebben gevoerd met de Servische middenvelder. "Hij zal in ieder geval tot de winterstop meetrainen met Jong Ajax."

Bosz kan Gudelj niet dwingen: ik heb geen pistool

Gudelj werd begin november voor het duel met AZ door Bosz naar Jong Ajax verwezen, omdat de Serviër aangaf het niet te kunnen opbrengen om nog langer op de bank te zitten. "Het was geen lang gesprek, omdat hij aangaf er nog hetzelfde in te staan", aldus Bosz. "Het is niet zo dat hij niet op de bank wil zitten, maar hij kan het moeilijk opbrengen en vindt dat niet eerlijk naar de rest van de ploeg. Ik heb geen pistool, ik kan hem niet dwingen."

Muiterij?

Is Bosz bang dat de muiterij overslaat op andere bankzitters? "Absoluut niet. Wij hebben een heel duidelijk signaal afgegeven, dat dit onacceptabel is. We hebben natuurlijk een hele grote selectie. Met name op het middenveld hebben we geweldige spelers, maar ik kan er toch echt maar elf opstellen."

Eerder deze week uitte Riechedly Bazoer zijn ongenoegen over zijn rol op het tweede plan. Ook internationals als Jairo Riedewald en Kenny Tete zitten zich de laatste weken te verbijten. "Ik kan mij heel goed voorstellen dat het heel moeilijk is, zeker voor jongens die vorig jaar basisspeler waren en in Oranje hebben gespeeld. Maar zij moeten gewoon hun best doen en mij overtuigen dat ze moeten spelen."

El Ghazi heeft zijn excuses aangeboden en die heb ik natuurlijk geaccepteerd

Ajax-trainer Peter Bosz over Anwar El Ghazi

Waar Gudelj in ieder geval tot de winterstop niet meer bij de hoofdmacht zit, is de terugkeer van Anwar El Ghazi juist nabij. "El Ghazi heeft zijn excuses aangeboden en die heb ik natuurlijk geaccepteerd. We hebben afgesproken dat hij tot 1 december met Jong Ajax mee zou trainen en dat blijft zo. We trainen tegelijk, dus ik heb hem goed in de gaten kunnen houden."

Kasper Dolberg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl