Het Engelse elftal vlak voor de aftrap van het WK-kwalificatieduel met Schotland
NOS VoetbalAangepast

Uitgaansverbod voor Engelse voetballers; Klopp lacht erom

De Engelse voetbalbond FA heeft een uitgaansverbod ingesteld voor de spelers van het nationale elftal. Aanleiding voor de maatregel is een incident met aanvoerder Wayne Rooney die afgelopen vrijdag, enkele uren na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, in beschonken toestand in een hotelbar werd aangetroffen.

Rooney heeft inmiddels zijn excuses voor het incident aangeboden en daarmee lijkt de kous af. "Laten we dit niet groter maken dan het is", reageert algemeen directeur Martin Glenn van de FA. "Natuurlijk verdient dit niet de schoonheidsprijs voor een aanvoerder van Engeland, maar hij heeft zijn excuses aangeboden."

Klopp neemt het op voor Rooney

Ondertussen vindt Liverpool-trainer Jürgen Klopp het verbazingwekkend hoeveel ophef het incident rond Rooney heeft veroorzaakt. "Ik weet niet waar Wayne was, maar ik ben ervan overtuigd dat het geen probleem was", zei hij.

Klopp maakt een treffende vergelijking. "Alle legendarische spelers (van vroeger, red.) waar iedereen van houdt en alle spelers die nog steeds aanbeden worden, die dronken als duivels en rookten als ketters", benadrukt Klopp met een glimlach.

"Dat waren goede spelers, maar dát (het drinken en roken, red.) gebeurt tegenwoordig niet meer. Ik ken niemand die zoiets doet. Bij de kerstborrel moest ik de glazen bijna zelf inschenken voordat er ook maar iets gedronken werd."

Jürgen Klopp neemt het op voor Wayne Rooney

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl