Joe Hart met een weergaloze redding tegen Slovenië
NOS VoetbalAangepast

Engeland ontsnapt met punt uit Slovenië

Engeland heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië met 0-0 gelijkgespeeld. Doelman Joe Hart was de beste man bij de Engelsen. Hij verdiende een punt voor zijn ploeg met een paar belangrijke reddingen.

Bij Engeland begon aanvoerder Wayne Rooney op de bank. De speler van Manchester United viel een kwartier voor tijd in, maar kon het eerste puntenverlies van Engeland in de kwalificatiereeks niet voorkomen.

Engeland speelde een van zijn slechtste wedstrijden in jaren en had flink op de broek moeten krijgen. Slovenië creëerde kans op kans, maar het had de pech dat keeper Hart de wedstrijd van zijn leven speelde.

De Torino-doelman maakte enkele prima reddingen en één wonderschone save. Een kopbal van Jasmin Kurtic was op weg naar de kruising, maar Hart tikte de bal tegen de lat. Die stuiterde terug, waarna hij met zijn andere hand opnieuw redde.

De Engelsen staan nog wel eerste in groep F met zeven punten. Litouwen staat na een 2-0 overwinning op Malta nu tweede, voor Slovenië. Schotland ging met 3-0 onderuit in Slowakije en staat nu vierde.

Hart reddende engel in Slovenië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl