NOS Nieuws

The Series: de man, zijn haar, ons aller obsessie

De man, zijn haar, ons aller obsessie

Ze hebben eraan getrokken. Er water overheen gegooid. En afgelopen week mocht talkshow-host Jimmy Fallon zelfs zijn kapsel door elkaar husselen. Het haar van Donald Trump lijkt soms belangrijker dan zijn politieke boodschap.

De Republikein heeft een opvallende haardracht, vaak de 'comb-over' genoemd. Over het kale deel van de schedel kam je lange lokken haar. En dan maar hopen dat het goed blijft zitten. Hij besteedt er naar eigen zeggen veel tijd aan.

Jarenlange ervaring

In Rolling Stone legde Trump jaren geleden uit dat hij zijn haar elke ochtend wast en een uur uit zichzelf laat drogen. In de tussentijd leest hij de kranten en twittert hij (meestal niet over zijn haar). Dan kamt Trump zijn haar in de vorm zoals we die al jaren van hem kennen. "Een klein beetje naar voren en dan naar achter."

Triviaal? Niet voor de Amerikanen die geobsedeerd zijn door uiterlijk. En Hillary Clinton, die anders dan haar rivaal zo'n beetje elk jaar een nieuw kapsel heeft, kent het klappen van de zweep. "Ik weet wat Trump doormaakt", zegt ze in bovenstaande video, niet eens ironisch.

Bekijk alle afleveringen van NOS The Series op onze speciale site:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl