Bondscoach Danny Blind baalt na de 2-1 van Griekenland
NOS Voetbal

Onnodig verlies Oranje tegen Griekenland

Het Nederlands elftal zal niet met al te veel vertrouwen naar Solna afreizen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. De generale repetitie tegen de Grieken werd onnodig verloren: 1-2.

Op zich was er weinig aan de hand voor Oranje. De ploeg van bondscoach Danny Blind speelde zeker in het begin van de wedstrijd frivool en de spelers vonden elkaar eenvoudig. Met name de tandem Jetro Willems-Quincy Promes aan de linkerkant liep goed en Vincent Janssen was in de punt constant aanspeelbaar.

Oranje kwam ook snel op 1-0. Steven Berghuis reageerde attent toen de Grieken simpel balverlies leden. Hij stuurde Janssen de diepte in. Die kapte zijn man uit, waarna Georginio Wijnaldum de bal binnen mocht lopen.

Vreugde bij Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum na de 1-0

Fout Bruma nekt Nederlands elftal

Oranje heerste, maar door een moment van onachtzaamheid in de defensie kwam Griekenland toch terug: Konstantinos Mitroglou kopte geheel vrijstaand de 1-1 achter doelman Jeroen Zoet.

Oranje pakte na rust de draad weer op. Janssen dook vaak gevaarlijk op in de zestien, maar steeds stond een Griek in de weg of eindigden zijn schoten net naast het doel. Ook de wissels (debuut Jorrit Hendrix) konden het net niet vinden.

Konstantinos Mitroglou kopt de 1-1 achter Jeroen Zoet

De ploeg van Blind verdiende eigenlijk wel een goal, maar die kwam er juist aan de andere kant. Jeffrey Bruma verspeelde de bal, waarna Mitroglou schoot. Zoet redde nog, maar had geen antwoord op de rebound van Gianniotas. Het slotoffensief van Oranje haalde niets meer uit.

Slechtste reeks sinds 1933

Het is de eerste keer sinds 1933 dat Nederland vijf thuisduels op rij verliest. Destijds, ruim twintig jaar voordat het profvoetbal zijn intrede deed in Nederland, verloor Oranje zes thuiswedstrijden op rij: Ierland (0-2), Tsjechoslowakije (1-2), Zwitserland (0-2), Hongarije (1-2), België (1-2) en Oostenrijk (0-1).

Vijf thuisnederlagen op rij

1 september 2016 NederlandGriekenland1-2
25 maart 2016NederlandFrankrijk2-3
13 oktober 2015 (EK-kw.)NederlandTsjechië2-3
3 september 2015 (EK-kw.)NederlandIJsland0-1
5 juni 2015NederlandVerenigde Staten3-4
Teleurstelling bij Oranje na de 2-1 nederlaag tegen Griekenland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl