Celeste Plak
NOS Sport

Volleybalsters: die medaille is voor ons

De één kon goed slapen na de slopende partij tegen China. De ander lag nog wat te malen over het missen van een unieke kans op olympisch goud. Hoe dan ook, de knop bij de volleybalsters moet vandaag toch echt om wil het duel om brons tegen de Verenigde Staten een positieve afloop krijgen.

"Vanochtend kwam het besef", gaf Celeste Plak vrijdag toe. "Dat we echt verloren hadden." Ze was een van de uitblinksters bij Oranje, dat het op slechts een paar beslissende momenten liet afweten in de halve finales.

Verder gaven de vrouwen (opnieuw) goed partij tegen China, de nummer drie van de wereld. "Alleen in de beslissende fases misten we wat lef", weet Laura Dijkema. "Dat is het doel tegen de Verenigde Staten, om met meer lef te gaan spelen."

Er is in elk geval nog genoeg strijdlust over voor het duel op zaterdag (18.00 uur Nederlandse tijd). "Die medaille is voor ons. We horen op dat podium", zegt Plak zelfverzekerd.

Ook Laura Dijkema is vol vertrouwen. "Amerika heeft een topploeg. En zij spelen nu ook om brons, dat hebben zij ook niet gewild. Maar we kunnen ze aan, dat hebben we meegenomen uit de groepswedstrijd. We hebben sets van ze gewonnen, dan kunnen we ook een wedstrijd van ze winnen."

Vierde plek stelt niets voor

Dijkema weet ook dat er meer druk bij de tegenstander ligt. "Zij moeten, wij mogen. We hebben zoveel te winnen. We hebben nog kans op een medaille, die kans hebben wij voor onszelf gecreëerd. Nu willen we ook wat meenemen hier. Een vierde plaats herinnert niemand zich later nog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl