Jonge heksen vervloeken Trump met emoji's

Voor de meeste mensen zijn emoji's gewoon leuke plaatjes die je whatsappgesprek iets meer kleur geven. Maar een groep jonge heksen op Tumblr gelooft in een hoger doel: zij gebruiken emoji's om spreuken de wereld in te sturen. En Donald Trump moet eraan geloven: hij wordt digitaal vervloekt.

Volgens oeroude tradities gebruiken heksen een sigil om magie de wereld in te sturen: een magisch symbool, woord of object dat jouw wens bevat. Hippe jonge heksen gebruiken nu emoji's als sigils: ze worden 'opgeladen' met een wens en vervolgens via telefoon of laptop verspreid.

Volgens Margarita, de heks van Appelscha, geloven heksen dat ze overal energie in kunnen stoppen. "Of dat nou een kaars of een emoji is, dat maakt niet uit. Het staat symbool voor jouw energie en helpt je wens uitkomen."

Hoe werkt het?

Voor het maken van een emoji-spreuk kan je elke emoji gebruiken, als je hem maar 'oplaadt'. Elke spreuk moet beginnen met twee emoji's van glazen bollen aan de buitenkant, om een 'beschermende kring' te vormen. Daartussen plaats je emoji's die passen bij jouw spreuk.

Vervolgens kan je hiermee bijvoorbeeld je huisdier zegenen, wensen voor een beter wifinetwerk of mensen vervloeken. Zoals Donald Trump.

Emoji's taking Trump down

In Amerika gaat de 'take down Donald Trump' spreuk viral op Tumblr. Duizenden mensen delen de spreuk om de presidentskandidaat te vervloeken.

Het idee hierachter is dat elke like of retweet de spreuk krachtiger maakt. Mica Olivera, een jonge Tumblr-heks licht dit toe: "elke persoon die het ziet, stopt (onbewust) een beetje energie in de spreuk, waardoor hij sterker wordt." Hoe sterker de spreuk, hoe eerder Trump valt, is de gedachte.

Margarita vindt dit verschijnsel belachelijk: volgens haar mag je als 'echte heks' helemaal geen verkeerde energie sturen of mensen vervloeken. "Emoji-spreuken kunnen door de energie van honderden mensen enorm krachtig zijn. Ze kunnen beter positieve energie sturen om Hillary Clinton te steunen dan Trump te vervloeken."

Volgens haar vergeten de 'emoji-heksen' de twee regels waar elke heks zich aan moet houden: "je mag alles doen, maar je schaadt nooit" en "alles wat je doet, krijg je drie keer terug. Die hippe heksen kunnen maar beter voorzichtig zijn."

Deel artikel: