Giovanni Guidetti kijkt lijdzaam toe hoe Oranje verliest van China
NOS Sport

Guidetti: door twijfel en fouten geven we het weg

De druiven waren zuur voor de Nederlandse volleybalsters, die na een bloedstollend gevecht met China uiteindelijk toch moesten capituleren. Het 3-1 verlies en het mislopen van de olympische finale was volgens bondscoach Giovanni Guidetti echter onnodig.

"We hadden zoveel kansen en we geven het weg. Of door twijfelen, of door eigen fouten. Dat is jammer want we deden het goed. We haalden het maximale eruit, maar op het moment dat we moeten oogsten, geven we het weg."

Op de vraag waarom Oranje op de cruciale momenten steeds bezweek, had de Italiaan een duidelijk antwoord. "Het is niet zo dat we ieder jaar een olympische halve finale spelen. Dit is het eerste jaar dat we op dit niveau acteren, en de druk is dan heel hoog."

Uiteraard was er bij Guidetti ook ruimte om trots te zijn op zijn ploeg, die definitief de aansluiting met de mondiale top lijkt te hebben gevonden.

"Ik ben heel erg trots. Want als je na een wedstrijd tegen China klaagt over je eigen fouten en niet over hoe goed China was, dan betekent dat dat je op een hoog niveau speelt."

Laura Dijkema vond net als Guidetti dat Oranje zichzelf tekort had gedaan. "Verschrikkelijk, we hadden het echt in eigen hand. We waren gelijkwaardig aan China, maar aan het einde maakten we te veel fouten en China profiteerde daarvan. Misschien wilden we te graag en namen we te veel risico op sommige momenten."

In de strijd om het brons wacht een hernieuwde strijd met de Verenigde Staten, in de groepsfase nog met 3-2 te sterk voor Oranje. "Nu het verlies verwerken en over twee dagen gaan we er vol voor. We hebben zelf de kans gecreëerd dat we voor een medaille mogen spelen. Ik wil zo graag zo'n medaille, daar gaan we vol voor", aldus Dijkema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl