NOS Sport

Volleybalsters zijn nog niet klaar: we willen goud

Ze hebben er zin in, de volleybalsters. Om 3.15 uur Nederlandse tijd, in de vroege vrijdagmorgen, staan de lange vrouwen tegenover China in de halve finales van de Olympische Spelen. "Het wordt een hell of a match."

Lonneke Sloetjes kan niet wachten. Ze is niet bang voor de nummer drie van de wereld. "Als je al zo ver bent gekomen, wil je echt alleen maar goud. We doen het écht niet voor minder."

Nederland begon het olympische toernooi op 6 augustus met een verrassende zege op hetzelfde China. Maar is dat een voordeel?

"Het is altijd goed om tegenover teams te staan die je al kent. Dan zijn er minder verrassingen", stelt bondscoach Giovanni Guidetti. "Maar ze hebben sinds die eerste wedstrijd wel wat veranderd."

Sloetjes kent de wijzigingen bij China. "Er is een andere spelverdeelster in gekomen. Dan staat een team anders. En ik denk dat die kwartfinale tegen Brazilië (3-2) ze veel vertrouwen heeft gegeven. Aan de andere kant: ik hoop dat ze nog een beetje angst hebben van die eerste wedstrijd tegen ons."

Een hell of a match. Een once in a lifetime-moment.

Lonneke Sloetjes

Zowel Sloetjes als Maret Balkestein-Grothues weet waar de angel in het spel van China zit. "Als we die nummer 2 kunnen uitschakelen, denk ik dat we wel een kans maken", oppert Balkestein-Grothues. "Die goede aanvalster, Zhu Ting, dat is echt een beest", vult Sloetjes aan. "Als we die kunnen stoppen, zal het veel helpen."

Balkestein-Grothues kampt nog met de naweëen van een enkelblessure, die ze opliep in de wedstrijd tegen de VS. "De enkel gaat de goede kant op. Hij heeft een flinke tik gehad. Maar als ik 'm met goed tapen vastzet en ik doe er een paar pillen in, is het wel te doen. Hier train je heel lang voor, het is een heel bijzonder toernooi. Dan maar een beetje de pijn verbijten..."

Sloetjes sluit af met krachtige uitspraken. "Het feit dat we zo er dichtbij zijn... Wie weet komt dit nooit meer, is dit een once in a lifetime-moment. Nu moet je het grijpen. Je gaat hier niet staan om voor brons te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl