NOS Sport

Zonderland baalt: timing was niet goed

Goud was zijn doel, maar door een val in de rekstokfinale blijft Epke Zonderland in Rio de Janeiro met lege handen achter. "Heel jammer", reageert de olympisch kampioen van 2012.

Zonderland startte de finale voor zijn gevoel goed. "Ik vloog ook heel hoog. Maar de timing was niet goed genoeg. Daarin mis ik misschien de routine omdat ik deze oefening te weinig heb gedaan."

De Fries vervolgde zijn oefening na de val nog wel, wat hem uiteindelijk een score van 14.033 opleverde. Hopend op een wonder: "Als een paar toppers er dan toch nog afgaan, en je draait verder een superoefening...Maar op dat moment weet je het niet."

Val op training

Twee uur voor aanvang van de finale kwam Zonderland ook al ten val op de training. Daarbij blesseerde hij zijn vingers. Het maakte hem onzeker. "Tuurlijk heeft dat effect. Het deed ook veel pijn. Daarna gaat het natuurlijk niet echt lekker meer, en is het op je tanden bijten. Dat leidt wel af."

Tijdje eruit

Net als na de Olympische Spelen van Londen in 2012 is Zonderland voornemens om een tijdje afstand te nemen van het turnen, en zich te richten op zijn studie. "Eerst maar weer de energie en motivatie vinden, en dan denk ik dat ik daarna wel weer doorga."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl