NOS Wielrennen

Bronzen Van der Breggen: blij met plak, maar slechte tijdrit

"Het was geen toprit", zegt bronzenmedaillewinnaar Anna van der Breggen na afloop van haar tijdrit. "Maar ik ben heel blij met de plak."

Van der Breggen finishte op elf seconden van olympische kampioen Kristin Armstrong. Na het goud in de wegwedstrijd wist de 26-jarige wielrenster opnieuw een sterke prestatie neer te zetten. Maar ze kon volgens eigen zeggen niet alles uit de kast halen.

Geen ideale rit

"Ik kwam in het begin niet in mijn ritme door de rukwinden en ik had last van steken in mijn zij. Daar kun je mee doorfietsen, maar het is zeker niet ideaal. Ik was vrij dicht bij het goud."

Van der Breggen voelde zich niet heel zeker op haar fiets. "De afdalingen zijn gewoon moeilijk, helemaal met dit weer. Ik slipte weg in de beklimming en daar schrok ik van. De tijdrit blijft hoe dan ook moeilijk."

Klaar

Voor Van der Breggen zitten de Olympische Spelen erop. Vooraf had ze niet durven dromen van deze oogst. "Het is heel apart om naar huis te gaan met goud en brons. Ik heb twee kansen gekregen en het is al heel mooi dat ik aan beide wedstrijden mee mocht doen. Daar droomt elke sporter wel van, denk ik."

Dat Van der Breggen vanavond heerlijk slaapt, weet ze wel zeker. "Misschien leg ik beide medailles wel onder mijn kussen", knipoogt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl