Hockeyer Jorrit Croon
NOS Sport

Hockeyer Croon: nooit gedacht er in Rio al bij te zijn

Vier jaar geleden volgde Jorrit Croon tijdens zijn vakantie in Italië via de televisie de verrichtingen van de Nederlandse hockeyers op de Spelen in Londen. "De gedachte dat ik er vier jaar later zelf bij zou zijn in Rio is destijds nooit bij me opgekomen. De Olympische Spelen zijn iets bijzonders en om dat nu al mee te maken is natuurlijk hartstikke gaaf."

Croon viert dinsdag in Rio zijn achttiende verjaardag. Hij was de grootste verrassing toen bondscoach Max Caldas zijn definitieve selectie voor de Olympische Spelen bekendmaakte. "Het telefoontje dat ik mee zou gaan, was natuurlijk heel bijzonder. Net zoals het belletje begin dit jaar met de uitnodiging voor de oefenstage in Zuid-Amerika. Dat had ik totaal niet zien aankomen."

De Leiderdorper voegt in Rio een nieuw hoofdstuk toe aan zijn snel dikker wordende jongensboek. Croon debuteerde begin 2015 bij HGC in de hoofdklasse. Hij scoorde tegen Schaerweijde. Zaterdag maakt hij deel uit van de ploeg die in Rio aan het eerste olympische groepsduel begint tegen Argentinië. "Het is niet normaal, zo gaaf is het om hier te mogen staan", keek hij na het laatste oefenduel van oranje met Spanje terug op zijn eerste dagen in de olympische stad.

Dromen

Croon heeft pas een paar maanden ervaring met Oranje. "Ik zit er pas net bij, ook in de hoofdklasse kom ik net kijken. In het begin was het gek om met spelers op het veld te staan tegen wie ik altijd heb opgekeken, maar nu voelt het normaal. Ik ben nu een van de jongens, een deel van het team. Iedereen accepteert me, het gaat goed in de groep. We hebben elkaar ook allemaal nodig."

Bij HGC speelt Croon als middenvelder, Caldas ziet in hem ook een aanvaller. "Ik moet gewoon heel hard werken en mijn taken goed uitvoeren. Ik moet vooral niet te veel nadenken, genieten en mijn best doen. Ik heb altijd gedroomd van de Olympische Spelen en het Nederlands elftal. Ik heb tot nu toe van elk moment genoten. En dan moeten de Spelen nog beginnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl