NOS Nieuws

In Obama's 'promise zone' gaat het maar heel langzaam beter

  • Albert Bos / NOS
    Van een totale makeover is in Philadelphia geen sprake
  • Albert Bos / NOS
    Philadelphia is een van de armste grote steden die Amerika kent
  • Albert Bos / NOS
  • Albert Bos / NOS
  • Albert Bos / NOS

Een zilveren oude auto staat aan de kant van de weg. De voorruit is totaal vernield. De baksteen waarmee de schade is aangericht ligt nog op de motorkap. Welkom in het westen van Philadelphia.

De buurten in dit deel van stad, ver weg van de plek waar de Democratische conventie is, kennen veel problemen. De bekende ingrediënten van slechte scholen, werkloosheid en lage inkomens hebben tot criminaliteit geleid. Philadelphia is bovendien een van de armste grote steden in Amerika.

Vier jaar terug werden de buurten in West-Philadelphia door Obama aangemerkt als promise zone. Hier zou armoede aangepakt worden.

Geen change in Amerikaanse 'Vogelaarswijken'

No change

Vier jaar later blijkt dat er nog veel moet gebeuren. Er zijn weliswaar nieuwe huizen bijgekomen, maar van een totale makeover is geen sprake.

Een oude vrouw, Kathleen, zit op haar veranda. Ze woont hier haar hele leven. "Echt, ik heb hier geen enkele verandering gezien. Ik heb zelfs geen idee wat ze precies willen bereiken."

Dat het langzaam gaat, erkent de leider van het project. "Maar ik wil voorkomen dat we pessimistisch worden, want anders beginnen we weer van voor af aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl