Michel Vlap baalt na zijn gemiste strafschop

Geen WK voor Oranje onder 19 na spektakelstuk tegen Duitsers

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2017. In en tegen Duitsland verloor Oranje de play-offwedstrijd na strafschoppen.

De eerste tachtig minuten van het duel waren niet heel bijzonder, maar daarna ontaardde de wedstrijd in een spektakelstuk. Duitsland domineerde voor die tijd, maar scoorde slechts een keer. Het eerste schot op doel van Oranje was prompt raak: aanvoerder Abdelhak Nouri schoot een vrije trap binnen.

Vreugde bij Oranje na de gelijkmaker van Ajacied Abdelhak Nouri

Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek het elftal van coach Aron Winter zelfs het WK-ticket te stelen toen Dennis van der Heijden met een schitterende kopbal voor een 2-1 voorsprong zorgde. Dat de spits van ADO Den Haag kan scoren in de slotfase van een wedstrijd, bewees hij al tijdens zijn eredivisiedebuut. Met twee goals hielp hij zijn club toen voorbij Excelsior.

Duitsland kwam in blessuretijd echter langszij en nam in de verlenging weer de leiding. Met een knappe voetbeweging maakte Sam Lammers gelijk, waarna er strafschoppen aan te pas moesten komen. Nouri had Oranje naar het WK kunnen schieten, maar trof de lat.

Dat deed Michel Vlap even later ook en daar profiteerden de Duitsers maximaal van.