Burgemeester Heijmans van Weert
NOS Nieuws

Gezin uit Syrië mag worden uitgezet

Een Syrisch gezin uit Weert mag uit worden gezet. De Raad van State heeft de uitspraak van een lagere rechter bekrachtigd. Het gezin kwam in het nieuws omdat de burgemeester van Weert toestond dat het gezin op een geheim adres werd ondergebracht.

Een Syrische vrouw en haar vier kinderen hadden de zaak aangespannen. Het gezin had asiel aangevraagd in Duitsland. Daarna reisden ze door naar Weert, omdat de broer van de vrouw in Nederland een asielaanvraag had ingediend.

Terug naar Duitsland

De man kreeg een verblijfsvergunning in Nederland, maar volgens de regels moesten de vrouw en haar kinderen weer terug naar Duitsland. Burgemeester Heijmans is teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State. "Dat is een domper op het geheel. Maar het wil niet zeggen dat alles verloren is." Het gezin is nog steeds ondergedoken, maar Heijmans weet wel waar ze zijn.

Nadat de uitspraak bekend werd gemaakt, was het korte tijd onrustig in het asielzoekerscentrum in Weert waar het gezin in eerste instantie verbleef, maar inmiddels is de rust weergekeerd.

De Raad van State heeft verder geen toelichting gegeven op het besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl