Bert bij de Belgen: Wilmots waakt voor dramascenario

De Belgen zijn in een opperbeste stemming na de 3-0 overwinning op Ierland in hun tweede groepswedstrijd op dit EK. Daarmee werd de kritiek vanuit de media na de nederlaag tegen Italië in ieder geval voor even gepareerd. Was dat ook de reden dat bondscoach Marc Wilmots zondag een keer een persconferentie oversloeg? Als een soort lange neus naar de pers?

"Nee, absoluut niet", vertrouwde hij NOS-verslaggever Bert Maalderink toe. "Ik heb vanaf 19 mei alle persconferenties gedaan. Ik had gewoon rust genomen. Als er na de wedstrijd een lange persconferentie volgt, is er volgens mij wel genoeg gezegd. Dan zijn de pagina's vol."

Op naar het volgende duel dus, woensdag tegen Zweden. België heeft dan aan een gelijkspel genoeg om naar de volgende ronde te mogen. "Ik wil niet op één punt gaan spelen", zegt de trainer, die daarmee geen twijfel laat bestaan over de intenties voor die confrontatie. "Wij willen winnen. We moeten niet afwachten tot de laatste tien minuten. Dan komt er een corner of vrije trap en dan worden we afgestraft."

En dat is wel het laatste waar Wilmots aan wil denken. "Het dramascenario: Ierland wint en wij verliezen van Zweden. Dan moeten wij naar huis."