NOS Sport

Geen Russen? Churandy Martina maakt zich 'niet druk'

Martina maakt zich niet druk om Russen

Churandy Martina ligt niet wakker van de schorsing van Russische atleten voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, liet hij weten bij de NK atletiek. "Ik maak me niet druk over die dingen. Ik wist het niet eens; dat het vandaag zou komen. Ik dacht dat ze al geschorst waren."

"Ik heb altijd gezegd: er is een god daarboven", zegt Martina. "Dus als je iets verkeerds hebt gedaan, komt dat ooit naar buiten. Als je zoiets doet, moet je leven met de consequenties."

"Een goed en moedig besluit", zo bestempelt Jan Willem Landré de beslissing van de IAAF om de Russische atleten te weren van de Olympische Spelen. Hij prijst de handelswijze van de internationale atletiekunie in de zaak tegen de Russen.

Landré: "De IAAF heeft al vroeg een signaal afgegeven naar de Russen. Als je ziet welke dopingverhalen er de afgelopen maanden allemaal naar buiten gekomen zijn, kunnen ze ook bijna geen andere beslissing nemen. Op deze manier laten ze zien dat ze het echt serieus nemen."

Er is een God daarboven. Dus als je iets verkeerds hebt gedaan, komt dat altijd een keer naar buiten.

Churandy Martina

'Vervelend voor schone Russen'

Hoewel voor een enkele Russische sporter nog een vluchtroute naar Rio bestaat, zal het gros van de Russische atleten de Olympische Spelen moeten missen. Landré: "Het is enorm vervelend voor een aantal schone atleten uit Rusland, maar ik vind het nog vervelender voor al die atleten uit schone landen die zullen blijven twijfelen of de Russen wel schoon zijn. Dit is een terechte beslissing."

Directeur Atletiekunie: goed en moedig besluit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl