LeBron James was de baas, Stephen Curry gefrustreerd

Cavaliers dwingen zevende wedstrijd af in NBA-finale

De strijd om de NBA-titel tussen Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors krijgt komende zondag zijn ultieme climax. De Cavaliers hebben de stand in de finale op 3-3 gebracht door een 115-101 thuiszege op de Warriors en zo een beslissende, zevende wedstrijd afgedwongen.

Grote man bij Cleveland was wederom LeBron James met 41 punten, 11 assists en 8 rebounds. Zijn grote rivaal bij de tegenstander, Stephen Curry, tekende voor 30 punten maar was zijn emoties niet de baas. Met 4.22 op de klok werd hij, voor het eerst in zijn carrière, van het veld gestuurd na een scheldpartij tegen een scheidsrechter en het gooien van zijn mondstuk in het publiek.

De Cavaliers begonnen furieus aan de wedstrijd: na het eerste kwart stond het al 31-11. Golden State Warriors wist de achterstand in de loop van het duel wel terug te brengen tot zeven punten, maar dichterbij kwam de titelverdediger niet. In de slotfase liep Cleveland weer uit, mede dankzij LeBron James die in de tweede helft betrokken was bij 27 opeenvolgende punten.

De frustratie bij de Warriors was groot. De ploeg boekte in het reguliere seizoen een recordaantal van 73 overwinningen en leek in de NBA-finale met een 3-1 voorsprong aanvankelijk op weg naar de eindzege. Als de Cavaliers de eindstrijd zondag alsnog weten te winnen en hun eerste NBA-titel veroveren, is het de eerste keer dat een ploeg in de finale terugkomt van een 3-1 achterstand.