Een lach op het gezicht van Vivianne Miedema
NOS Voetbal

Fraaie goals Miedema bezorgen Oranje winst op Zuid-Afrika

Voor de tweede keer in vier dagen hebben de Nederlandse voetbalsters een oefenduel met Zuid-Afrika gewonnen. In Waalwijk werd het 2-0 voor Oranje, dankzij twee goals van spits Vivianne Miedema.

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan was zaterdag al met 1-0 te sterk voor de Zuid-Afrikanen. Vandaag ging het makkelijker. Na een half uur kwam Oranje op voorsprong. Een prima een-twee werd door Miedema beloond met een doelpunt: vanaf achttien meter krulde ze de bal fraai over de keeper heen in de verre hoek.

Oranje bleef de boventoon voeren, maar moest lang wachten op de beslissing. Pas in extra tijd lukte dat, opnieuw via Miedema. Met een bekeken stiftje schoot de speelster van Bayern München de bal binnen: 2-0.

Vreugde bij Oranje na de 1-0 tegen Zuid-Afrika

De overwinningen onderschrijven eens te meer hoe zonde het is dat Nederland zich niet heeft geplaatst voor de Olympische Spelen. In tegenstelling tot Oranje heeft Zuid-Afrika zich wel geplaatst voor Rio de Janeiro.

Bij 'Banyana Banyana' is de Nederlandse ex-bondscoach Vera Pauw de eindverantwoordelijke.

EK 2017

Oranje bereidt zich voor op het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus volgend jaar plaatsvindt in eigen land. Als gastheer is Nederland automatisch geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl