Ronald Koeman op het trainingsveld bij Southampton
NOS Voetbal

'Ronald Koeman nieuwe trainer Everton'

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Everton. Dat meldt de BBC. Everton betaalt een afkoopsom van omgerekend 6,4 miljoen euro aan Southampton.

Koeman is de opvolger van Roberto Martínez. De Spanjaard werd begin mei ontslagen na slechte resultaten. Everton eindigde dit seizoen op de teleurstellende elfde plaats. De achterstand op landskampioen Leicester City bedroeg maar liefst 34 punten.

Koeman heeft twee succesvolle seizoenen bij Southampton achter de rug. Hij werd dit seizoen zesde in de Premier League. In zijn eerste jaar bij de club eindigde Koeman met zijn elftal op de zevende plaats.

Successen

Ronald Koeman heeft inmiddels na zijn succesvolle loopbaan als speler ook een indrukwekkende carrière als trainer opgebouwd.

De geboren Zaandammer ging in 1997, vlak na het einde van zijn spelerscarrière, als assistent van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal aan de slag. Vervolgens vertrok Koeman naar FC Barcelona om Louis van Gaal te assisteren.

Zijn eerste functie als hoofdtrainer kreeg Sneeuwvlokje in Catalonië bij Barcelona B, waarna Vitesse volgde.

Traditionele topdrie

Koeman had daarna een primeur. Hij was niet alleen als speler actief bij de traditionele topdrie, maar later ook als trainer: Ajax (2001 - 2005), PSV (2006 - 2007) en Feyenoord (2011 - 2014). In 2009 was hij tussendoor oefenmeester van AZ, maar na slechte resultaten en ontslag laste hij een sabbatical in.

  • Pro Shots
    Ronald Koeman op het trainingsveld bij PSV
  • Pro Shots
    Ronald Koeman op het trainingsveld bij Vitesse
  • ANP
    Tonnie Bruins Slot met een vertrekkende Ronald Koeman (2005) bij Ajax
  • ANP
    Ronald Koeman als trainer van Feyenoord

Spanje, Portugal en Engeland

Tussen seizoenen bij de Nederlandse clubs door lonkten altijd de buitenlandse avonturen: Valencia (2007 - 2008), Benfica (2005 - 2006) en, na Feyenoord, Southampton FC (2014 - 2016). Bij de Engelse club werkte hij voor het eerst samen met zijn broer Erwin. Die zal hem ook volgen naar Everton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl