NOS NieuwsAangepast

De regen kwam vandaag weer met bakken uit de lucht in Limburg

Noodweer in Limburg

De afgelopen anderhalve week trok er al geregeld noodweer over Nederland, en vandaag was het weer raak in Limburg. De buien waren zeer plaatselijk, vooral Midden-Limburg kampte aan het einde van de middag met wateroverlast. Rond Roermond viel in korte tijd maar liefst ruim 60 millimeter regen.

Door de hevige regenval stonden straten in een mum van tijd blank. Volgens de gemeente heeft het in het zuidoosten van de stad nog nooit zo hard geregend. Op sommige plaatsen gingen onweersbuien gepaard met regen en hagel.

Ook op de snelweg A73 waren er problemen. Tussen de knooppunten Het Vonderen en Lindenholt liepen modderstromen over de weg.

Het weer in Limburg was zo onstuimig, dat het KNMI aan het einde van de middag code oranje afkondigde voor de provincie. Even na zeven uur vanavond werd dat afgeschaald naar code geel en ruim een uur later naar de 'veilige' code groen.

Auto's vast in water

De buien komen uit Duitsland, waar ze vanmiddag al op verschillende plaatsen tot overlast leidden. Onder meer in de stad Wuppertal, niet ver van Düsseldorf, stonden straten blank en kwamen auto's vast te zitten in het water.

Ook in Londen was het aan het einde van de middag alle hens aan dek. Volgens de brandweer werd het zuidoosten van de stad getroffen door een bui van Bijbelse proporties. Ten minste drie auto's werden van de weg gespoeld.

In diverse delen van België leidde regen ook tot problemen. Wegen kwamen blank te staan en kelders liepen onder. In Brussel werden twee metrostations gesloten vanwege de wateroverlast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl