Een foto van Ben Needham die door de Britse politie op Kos is verspreid
NOS Nieuws

Britten zoeken op Kos naar man die in 1991 als peuter verdween

Britse agenten gaan op het Griekse eiland Kos van deur tot deur om een Brit op te sporen die in 1991 spoorloos verdween. Er ligt 12.500 euro klaar voor de tip die ertoe leidt dat de toen 21 maanden oude Ben Needham wordt teruggevonden. Ook worden er posters opgehangen en flyers uitgedeeld.

"We doen een beroep op iedereen die denkt dat hij misschien Ben is", zei de politieman die het onderzoek leidt. "Had je blond haar en blauwe ogen toen je een kind was? Heb je twijfels over je afkomst? Meld je alsjeblieft."

Het vakantiehuis op Kos waar Ben in 1991 verdween

Ben was in 1991 met zijn moeder en grootouders op vakantie op Kos. Op 24 juli speelde hij buiten voor de deur van het vakantiehuis, terwijl zijn oma oppaste. Toen ze hem niet meer hoorde, ging ze kijken en bleek hij verdwenen.

Door de jaren heen waren er vele zoekacties en tips, maar die leverden niets op. Zijn moeder is ervan overtuigd dat Ben nog leeft. Als dat klopt, is hij nu 26. Een ongeluk sluit zij uit. "Ben werd ontvoerd op Kos en iemand op het eiland weet wat er met hem gebeurd is. Ik hoop dat de oproep van de politie getuigen aanzet om zich te melden.

De opa van Ben bij de opgravingsactie in 2012

Ook het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken sluit niet uit dat Ben nog in leven is. In 2012 financierde het ministerie een tonnen kostende opgravingsactie bij het huis waar Ben verdween.

Nu wil de Britse politie het opnieuw proberen, ook omdat mensen die iets weten niet meer vervolgd kunnen worden voor het achterhouden van informatie. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor deze zoekactie meer dan een half miljoen euro uitgetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl