Droogte Somalie

Wekdienst van 2 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Vanochtend koud, maar de temperatuur stijgt tot 18 graden. Het is zonnig, maar later op de dag wel wat meer bewolking.

Wat heb je gemist?

Het Rode Kruis opent giro 7244 voor Afrika. De hulporganisatie maakt zich grote zorgen over de aanhoudende droogte in grote delen van Afrika. Voor minstens 42 miljoen mensen dreigt hongersnood. Door natuurverschijnsel El Niño is er al maanden extreme droogte in veel Afrikaanse landen, met grote water- en voedseltekorten tot gevolg. Veel oogsten zijn mislukt.

Rode Kruis opent giro voor Afrika

Weer is in Breda een automobilist doorgereden na een aanrijding met een kind. Een jongen van elf raakte gewond. De politie zoekt nog naar de bestuurder, die waarschijnlijk in een groene Alfa Romeo reed. Getuigen zeggen tegen Omroep Brabant dat de automobilist kort is gestopt na het ongeluk en dat hij zei dat hij niet te hard had gereden. Daarna reed hij weg. Op Koningsdag werd in Breda een jongen van 3 aangereden door een doorrijder. Die overleefde dat niet.

In Rijsenhout in Noord-Holland heeft de politie een verdachte neergeschoten. Die pleegde samen met anderen een inbraak toen gewaarschuwde agenten hen betrapten.

Politie schiet inbreker in been

Op een berg in Tibet is het lichaam van de Amerikaan Alex Lowe gevonden. Hij verdween zestien jaar geleden onder een lawine. Lowe werd in die tijd gezien als de beste klimmer ter wereld. Zijn bijnaam luidde 'Lungs with Legs' vanwege zijn uithoudingsvermogen en kracht.

Alex Lowe voor zijn verdwijning in 1999

Verder vandaag...

Zal Greenpeace geheime documenten onthullen over de TTIP-onderhandelingen, heeft de milieuorganisatie aangekondigd. En zegt Turkije vandaag aan de eisen van de Europese Unie te zullen voldoen waardoor de EU de visumplicht voor de Turken kan laten vervallen.

En... vandaag is NOS op 3 jarig. We bestaan vijf jaar en vieren dat met bier en slingers. En natuurlijk met jullie! Heb je altijd al eens willen weten hoe het eraan toe gaat op de redactie? Vanaf 16.00 kun je ons het hemd van het lijf vragen via de live-functie van Facebook.

NOS op 3 is jarig

Fijne dag!

Deel artikel: