Kevin Gameiro maakte vlak voor tijd de 2-2

Sjachtar en Sevilla spelen gelijk in Lviv

Sjachtar Donetsk heeft in de halve finales van de Europa League het eerste duel met bekerhouder Sevilla gelijkgespeeld. In Lviv werd het 2-2. Volgende week donderdag is de return in Spanje.

Sevilla kwam na een goede aanval al vroeg op 1-0; Ever Banega passte, Kevin Gameiro kaatste en Vitolo rondde beheerst af. De Spanjaarden wachtten vervolgens af en Sjachtar sloeg nog voor rust terug via Marlos (verre hoek) en Taras Stepanenko (kopbal). Zij werden schitterend bediend door respectievelijk Jaroslav Rakitsky en de Braziliaan Marlos.

Sjachtar koesterde na rust de voorsprong meer dan dat het de 3-1 zocht. Aan de andere kant hoopte Sevilla wel op de gelijkmaker, maar het spande zich daarvoor niet bovenmatig in.

Driemaal is scheepsrecht

Toch creëerde de ploeg van coach Unia Emery enkele goede kansen. Gameiro dacht een kwartier voor tijd de 2-2 te maken, maar de Fransman scoorde in buitenspelpositie. Even later schoot Gameiro in kansrijke positie hoog over. De derde kans was wel aan Gameiro besteed. Nadat Vitolo gevloerd was, trapte hij de strafschop onberispelijk binnen.

Aan de kant van Sevilla ging invaller Michael Krohn-Dehli zwaar geblesseerd naar de kant. De Deen, die in ons land voor RKC Waalwijk, Ajax en Sparta speelde, stond pas enkele minuten in het veld.