Juventus na de overwinning gisteren
NOS Voetbal

Juventus verovert kampioenschap Serie A

Juventus heeft voor de 32ste keer de landstitel veroverd in Italië. Nadat het zondag zelf met 2-1 bij Fiorentina had gewonnen, zag Juventus vandaag de enig overgebleven concurrent, Napoli, met 1-0 verliezen bij AS Roma.

Napoli kan Juventus met drie duels te gaan nu niet meer achterhalen. Napoli had moeten winnen om het feestje van 'Juve' nog uit te stellen, maar na een doelpunt van Radja Nainggolan van Roma vlak voor tijd waren de titelkansen voor de Napolitanen definitief verkeken.

Valse start

Juventus, dat getraind wordt door Massimiliano Allegri, kende een valse start. Van de eerste tien duels won de club er maar drie, waardoor het zich terugvond op de twaalfde plaats. Daarna dieselde de ploeg uit Turijn, met sterren als Paul Pogba, Álvaro Morata, de Argentijnse revelatie Paulo Dybala en natuurlijk doelman Gianluigi Buffon door.

Van de laatste 25 duels won Juventus er liefst 24. Alleen Bologna wist de kampioensformatie op 19 februari punten af te snoepen (0-0).

Door die imponerende zegereeks is Juventus officieel voor de 32ste keer kampioen van Italië. Zelf spreekt de club van de 34ste titel, verwijzend naar de landstitels van 2005 en 2006 die werden afgenomen vanwege het aandeel van de club in een omvangrijk omkoopschandaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl