Christian Pulisic opent de score tegen Hamburger SV

Dortmund laat geen steek vallen

Borussia Dortmund heeft in de achtervolging op koploper Bayern München drie punten aan zijn totaal toegevoegd. De nummer twee van de Bundesliga was in eigen stadion met 3-0 te sterk voor Hamburger SV en daarmee is het verschil op de ranglijst met vier wedstrijden te gaan zeven punten.

Drie dagen na de dramatische uitschakeling in de Europa League door Liverpool (4-3) koos coach Thomas Tuchel voor acht andere namen in de basis. Christian Pulisic was een van de nieuwelingen en wees de thuisploeg de weg. De 17-jarige Amerikaan opende in de 38ste minuut met zijn eerste Bundesligagoal de score.

De Colombiaanse aanvaller Adrián Ramos voegde daar twee doelpunten aan toe en bepaalde de eindstand op 3-0. HSV speelde door rood voor keeper René Adler vanaf de 52e minuut met met tien man.

Bayern won zaterdag met 3-0 van Schalke 04. De 26ste landstitel van Bayern is volgende week al een feit als de recordkampioen wint bij Hertha BSC en als Borussia Dortmund tegelijkertijd verliest bij VfB Stuttgart.