Reddingswerkers zoeken naar overlevenden onder het puin
NOS Nieuws

Dodental appartementencomplex Tenerife stijgt tot zeven

Het dodental na het instorten van een appartementencomplex op het Spaanse toeristeneiland Tenerife is opgelopen naar zeven. Bij het zoeken naar vermisten hebben reddingswerkers de afgelopen dagen zes lichamen onder het puin vandaan gehaald.

Na het instorten van het complex donderdag was er nog sprake van één dode. Een dag later is het lichaam van een tweede slachtoffer gevonden. Van vrijdag op zaterdag zijn nog eens vijf lichamen geborgen.

Dodental ingestorte flat Tenerife opgelopen

De zeven slachtoffers zijn vier vrouwen en drie mannen. Drie van hen hadden de Spaanse nationaliteit, de overige slachtoffers kwamen uit Italië, Finland en Marokko.

Volgens de autoriteiten op Tenerife is het uitgesloten dat er nog meer mensen onder het puin liggen. De zoektocht is daarom gestaakt. Er zijn ook geen vermisten meer.

Zo'n tweehonderd reddingswerkers en brandweerlieden hebben de afgelopen dagen met speurhonden gezocht naar overlevenden.

Rouw

Het gebouw in de badplaats Los Cristianos, in de gemeente Arona, stortte donderdag in. Wat de oorzaak was, is nog steeds niet duidelijk. Er waren berichten over een gasexplosie, maar er zouden ook scheuren in de muren hebben gezeten die werden ontdekt tijdens een verbouwing.

Het ongeluk leidde tot grote verslagenheid op het eiland. De autoriteiten hebben drie dagen van rouw afgekondigd. De Spaanse minister van Defensie Pedro Morenés heeft een bezoek gebracht aan de rampplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl