Distributiecentrum V&D
NOS Nieuws

Ook op hoofdkantoor V&D moet nu alles weg

Honderdduizenden spullen uit het distributiecentrum en het hoofdkantoor van V&D worden vandaag en morgen geveild. Het gaat onder meer om 50.000 groene kratjes, een bronzen beeld, canvasdoeken met oude V&D-foto's en zelfs een werkende bimbobox of aapjeskast, een automaat die muziek afspeelt.

Door het faillissement van de warenhuisketen moeten de panden in Amsterdam en Nieuwegein eind deze maand leeg zijn. "Alles moet weg", zegt veilingmeester Dennis Otten van Troostwijk Auctions. "Er staan hier partijen vol met kledinghangers, karton, kledingrekken, transportrekken en overal staan die groene transportkratjes. Echt alles wordt verkocht."

Veiling V&D

Het distributiecentrum in Nieuwegein, naast de A27, is nog vrij nieuw. In 2012 werd het geopend in aanwezigheid van minister Schultz. Volgens de toenmalige V&D-directie moest het nieuwe distributiecentrum de basis zijn voor de groei van het bedrijf.

De eigenaar, WDP Nederland, moet nu op zoek naar een andere huurder voor het pand dat specifiek voor V&D werd gebouwd. Zo zit er een railsysteem in van 14 kilometer lang.

"Er is belangstelling voor, maar het zal zeker nog tot eind dit jaar leeg staan", zegt Rien van Ast van WDP Nederland. Hij verwacht enkele miljoenen euro's schade te lijden door het faillissement van V&D.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl