NOS Sport

Werk aan de winkel voor crossende Bax Brothers

Stressweekend voor crossende Bax Brothers

"Je moet af en toe wat proberen in het leven. En ik heb gewoon een idee hoe het beter kan." Zijspancrosser Etienne Bax klinkt vastbesloten.

De 27-jarige Brabander zat vorig jaar nog achter het stuur met de Let Kaspars Stupelis aan zijn zijde. En met succes: de samenwerking hielp Bax in 2015 aan zijn eerste wereldtitel. Maar dit jaar weet hij zijn drie jaar jongere broer Robbie naast zich als bakkenist.

Het crossseizoen begint evenwel niet geheel zorgeloos voor de Bax Brothers. "Het is toch wel een beetje een stressweekend", beaamt de oudste. Want hij rijdt niet alleen met een nieuwe metgezel, hij gaat bij de Grand Prix in Oss ook van start met een nieuwe motor. En die heeft flink wat minder vermogen dan de driewielers van de concurrentie.

De zijspancrossende broers Etienne en Robbie Bax

En dat blijkt: Etienne en Robbie, die het afgelopen seizoen bij veelvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen als sidekick fungeerde, moeten in het Brabantse zand genoegen nemen met de achtste plek. Een tegenvaller.

"Er is werk aan de winkel", begrijpt de wereldkampioen die dertien jaar geleden voor het laatste met zijn broer op de zijspan racete. "Het is gewoon zuur dit. Maar we blijven gewoon vechten. Ik weet zeker dat we terugkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl